Com tallar
el llom

Abans de cuinar la carn, podem manipular-la prèviament per tal d’ampliar el ventall d’elaboracions possibles. Aquestes manipulacions prèvies, provenen de diferents talls. Has de saber que moltes d’aquestes manipulacions, tot i que estan pensades per fer a casa, també les pot fer el teu carnisser d’una manera més acurada i considerant les teves preferències si ho desitges. Pot ser que a vegades s’hagi de repelar o polir alguna part per treure algun tros de greix o teixit que no és desitjable.

Diferents maneres de tallar

Cuinar-la tal qual.
Tot el llom sencer i tallat a taula

 

Recobrir de greix o làmines de panxeta curada, per tal de donar-li una textura mes melosa quan t’ho menges o per evitar un ressecament exterior quan es cou. O cobrir de sal o pasta de full.

 

Tallar al llarg per tal que s’obri com un llibre i farcir.
Generalment es recomana lligar-la amb un cordill per tal que tingui una cocció mes uniforme.

 

Tallada a escalopes.
Més o menys gruixudes segons l’elaboració que es vulgui fer: escalopins prims, obertes per a fer llibrets, rotlles farcits, etc.

 

Tallada a daus.
Grans o petits, per a fer broquetes, saltats, etc.

 

Tallada a tires.
Més o menys primes.

 

Amb una espàtula ample i de gran pes per tal de trencar lleugerament les fibres i alhora fer-ne talls més prims.

Llom:

El llom és un tall de carn de la part dorsal del porc. Conté un conjunt de músculs que es troben al costat de la columna vertebral. És una carn magra amb poc percentatge de greix i menys calories que altres peces del porc.
Aporta un alt contingut en proteïnes de qualitat i alt valor biològic, diversos minerals com el ferro, fòsfor, potassi i zinc. A més, és una font de vitamines del grup B, de les quals destaquen la vitamina B1, B3, B6 i B12.
Es pot menjar a talls, prims o gruixuts, a la planxa, al forn o fer-ne llibrets.